Tipuri de transport

TRANSPORT MARITIM SI TERESTRU

FAS - Free Alongside Ship: Vanzatorul isi indeplineste obligatia de livrare in momentul in care marfa a fost pusa de-a lungul vasului, pe chei sau pe slepuri, barje sau pe bac, in portul de incarcare convenit, costurile si riscurile de pierdere sau deteriorare a marfii fiind suportate din acel moment de cumparator.

FOB - Free On Board: Vanzatorul isi indeplineste obligatia de livrare in momentul in care marfa a trecut balustrada vasului, in portul de incarcare convenit .Costurile si riscurile de pierdere si deteriorare a marfii sunt suportate din acel moment de cumparator.

CFR - Cost and Freight: Vanzatorul plateste navlul si costurile necesare pentru aducerea marfii in portul de destinatie convenit. Riscul de pierdere sau deteriorare a marfii, precum si orice costuri suplimentare cauzate de evenimente care au avut loc dupa ce marfa a fost livrata la bordul navei se transfera de la vanzator la cumparator in momentul in care marfa trece de balustrada vasului in portul de incarcare.

CIF - Cost, Insurance and Freight: Vanzatorul are aceleasi obligatii ca in cazul termenului CFR dar suplimentar, el trebuie sa efectueze asigurarea maritima care sa acopere riscul cumparatorului de pirdere sau deteriorare a marfii in timpul transportului maritim.

TOATE TIPURILE DE TRANSPORT

EXW - Ex Works: Produsul si riscurile se transfera cumparatorului, incusiv plata transportului si costul asigurarii de la poarta fabricii vanzatorului.

FCA - Free Carrier: Vanzatorul isi indeplineste obligatia de livrare in momentul in care a predat marfa vamuita pentru export, in grija carausului desemnat de cumparator la locul sau punctul convenit.

CPT - Carriage Paid To: Vanzatorul plateste pentru transportul marfii la destinatia convenita. Riscurile de pierdere sau de deteriorare a marfii, precum si orice alte cheltuieli suplimentare cauzate de evenimente care au avut loc dupa ce marfa a fost predata carausului trec de la vanzator la cumparator.

CIP - Carriage and Insurance Paid To: Vanzatorul are aceleasi obligatii ca la termenul CPT dar suplimentar el trebuie sa efectueze si asigurarea pentru acoperirea riscului de pierdere sau deteriorare a marfii pe timpul transportului.

DAT - Delivered at Terminal: Vanzatorul livreaza si descarca din mijlocul de transport la terminalul (din portul sau locul) stabilit cu cumparatorul. Vanzatorul acopera toate costurile pentru livrarea si descarcarea marfurilor la terminalul stabilit. DAT acopera formalitatile de vamuire la export dar nu include costul formalitatilor de vamuire la import.

DAP - Delivered at Place: Vanzatorul livreaza marfurile in mijloacele de transport adecvate la locul stabilit cu cumparatorul. DAP acopera formalitatile de vamuire la export dar nu include costul formalitatilor de vamuire la import.

DDP - Delivered Duty Paid: Vanzatorul isi indeplineste obligatia de livrare in momentul in care marfa a fost pusa la dispozitia cumparatorului, la locul convenit din tara importatoare. Vanzatorul trebuie sa suporte toate cheltuielile si riscurile legate de aducerea marfii in acest loc, inclusiv a taxelor vamale, a altor taxe si speze oficiale care se platesc la import, precum si a costurilor si riscurilor de indeplinire a formalitatilor vamale.


Serviciile noastre

Societatea noastra ofera servicii de:

  • comisionare vamala
  • declarare statistica (declaratia INTRASTAT)
  • transport intern si international

Vamuire Vamuire
Date de contact

Adresa:
Bd. Timisoara, nr.90, sector 6, Bucuresti

CIF/CUI: RO26209818

Tel./Fax: 021-444.33.27

Mobil: 0723-373.825, 0721-203.166,
0735-342.952, 0726-711.185

E-mail: officeatsocad.ro

mai mult